Nejnovější recenze ze sekce Parní hrnce
Produkt splnil očekávání, vzhledem k nařízené dietě od lékaře v něm vaříme pravidelně. Pokrmy jsou chutné, dietní a bez ztráty vitamínů... standardně je vše hotové do 45 min. Lehce omyvatelný a skladný. Designově povedený vč. barevného podsvícení, které se mění dle zvoleného programu. Rozhodně doporučuji!
byl to dárek, proto nemohu napsat výhody a nevýhody
- Je snadno sestavitelný, stabilní, dobře ovladatelný, pohodlná manipulace. Na rozdíl od dvou parních hrnců, které jsem měl v minulosti, je tento bytelný, i když velmi lehký.
Hrnec má dvě patra. Pokud chcete uvařit jen jeden druh potravin, třeba brambory nebo knedlíky, stačí pro šest lidí. Na složitější vaření je spíš pro dva lidi. Vzhledem k tomu, že jsme sami dva důchodci, je pro nás ideální.
Mile nás překvapila cena - i s dopravou 828 Kč.
- vaří skvěle a rychle
- asi spotřeba energie
častá tvorba vodního kamene ale tomu se nevyhnete, dobrá udržba, vaříč na vejce, rychle uvaří brambory
- Vše se dá vařit najednou
- Dolévání vody za provozu
- ukazuje čas do uvaření
- chyběl český návod
- RYCHLÁ A ZDRAVÁ PŘÍPRAVA POKRMŮ
- DOBRÉ,PŘEHLEDNÉ OVLÁDÁNÍ
- Prostorný uvnitř, pěkný design, skladný.
Hodnocení píšu po téměř třech měsících používání. Během této doby v hrnci vařím několikrát týdně a jsem maximálně spokojená. Samozřejmě, je to jednoduchý hrnec, nemá žádné speciální fce, ale ty nejsou třeba. Velikost nám pro 4 členou rodinu zatím stačí, ale jak budou děti větší (2 roky a miminko), tak bude třeba i větší hrnec. Jídlo je z něj výborné, člověk si jen musí sám přijít na dobu vaření různých pokrmů. Návod sice uvádí nějaké orientační časy, ale ne vždy to sedí - např. brokolice 35 min, ale stačí 10 a je akorát. Zelenina je opravdu výborná a maso také, hlavně ryby. Jen rýži jsem zkoušela jednou a trvalo to víc jak hodinu a nedopadlo to dobře, takže tu raději vařit normálně, podle svého. Mohl mít delší kabel, ale to už je detail. Lehce se udržuje i čistí od kamene. Spokojenost.
Its large and the steam is actually hot
- Výborný pomocník do domácnosti, zvláště když máte v rodině malé miminko
- Možnost připravovat více druhů potravin
- Časovač
- Jednoduchá obsluha
- Jednoduchá údržba
- Žádnou jsem nezjistil
Moje dcera si hned po prvním použití tento hrnec oblíbila a teď v něm denně připravuje příkrmy pro našeho vnoučka. Velice kladně hodnotí především jednoduchou obsluhou a také údržbu. Všem mohou nákup tohoto zařízení vřele doporučit.
- jednoduché ovládání
- nízká cena
- snadná údržba
po předešlé zkušenosti jsem chtěla hrnec s manuálním ovládáním
tento produkt maximálně splňuje moje očekávání,dělá to k čemu je určen :-)
- Kompaktní (složený zabere místo jako větší trochu větší hrnec).
- Funguje.
- Za tyhle peníze nelze chtít zázraky, takže bez připomínek.
Chce to zkušenost, třeba brokolici stačí cca 10 minut, kdežto brambory snesou i 30. Jednotlivá patra lze opatrně přidávat i za chodu, což v návodu nezmiňují, ale je to důležité, když se vaří víc věcí třeba k obědu.
Nejrychlejší způsob, jak něco uvařit, je dát to do papiňáku. Jestli je ale někdo hračička nebo má vaření jako koníček, přijde si s parním hrncem na své.
- bliká barevně
- relativně skladný
- jednoduchá obsluha
- křehké nádoby, snadno praskají
- drahé a v podstatě nesehnatelné náhradní nádoby
Bohužel výrobek nemůžu doporučit, nádoby jsou křehké a po roce používání (2-3x za měsíc) praskají a nejdou už používat. Nejprve se odlomí packy co drží dno a pak po čase i praskne po obvodu i nádoba.
- dobrá cena
- dostatečně velký
- po čtyřech použitích přestal dělat páru,asi špatný kus,už si to nerozmyslel,při reklamaci byli dohady ,tak šel k popelnici,nebudu se handrkovat o litr
- Vari se na pare ne na oleji a nemusi se u toho stat je tam casovac
- Docela podařený vařič od kvalitní značky Tefal. Je lehký a celkem snadno se udržuje. už mi ani nevadí jeho černá barva. Výhodou je také výřez v boku zásobníku vody, díky kterému se použitá voda ze zásobníku snadno vylévá. Bez parního vařiče si to v kuchyni už ani nedovedu představit.
- Jediná slabá stránka je asi v ne příliš kvalitním mechanickém časovači, který se mi po nějaké době poškodil tak, že nemohu zvolit 60 minutový čas, hned se zasekne a odmítne dál odečítat čas. Vyřešil jsem to tím, že vařím jen na 30 minutový čas (to časovač ještě funguje) a vaření jednou opakuji. Při zahřátí při provozu párou horní černé plastové pokličky tuto nelze prakticky sundat, neboť výrobce asi opomenul její tepelnou roztažnost. Na topné těleso se usazuje vodní kámen a není v silách uživatele tomu zabránit a běžné chemické prostředky jsou na to slabé. Pro někoho může být nevýhodou i poněkud kratší přívodní elektrický kabel.
- Asi lepší práci by udělal kvůli svému digi-časovači parní vařič Tefal VitaCuisine Compact VS400330 až na tu jeho vyšší cenu.
Do misky kde se sbírá zkondenzovaná voda jsem si vyvrtal dva malé otvory, aby zkondenzovaná voda protékala až dolů do zásobníku a já nemusel za provozu vůbec doplňovat vodu, nebo nemusel použít tu "titěrnou" dolévací výsuvnou zásuvku z boku přístroje, protože mohu vodu nalít přímo shora po odklopení pokličky a ta díky mnou vyvrtaným otvorům proteče až dolů do zásobníku. Ničemu to neublíží a já mám míň práce s obsluhou vařiče. Do středu prvního roštu na kterém leží vařené potraviny jsem rovněž "doplnil" vrtačkou několik otvorů. Většinou vařím jen s jedním patrem kuře, nebo rybu s bramborami současně. Po vaření volné díly myji v myčce a zásobník myji štětkou na nádobí s použitím Jaru.
- Rychlé nahřátí a paření
- Možnost použít 1,2 nebo všechny 3 patra najednou
- Moc křehký materiál pater
- Není vidět hladina vody - nutno použít baterku
- Rezne topné těleso
Parní hrnec funguje docela dobře, ale plastová patra by mohla být z pevnějšího materiálu - jsou moc slabá a křehká. Myslím, že nebudou mít dlouhou životnost. Při mytí vypadává dno, takže se brzy ulomí packy, do kterých se dno zacvakává. Bez baterky není vidět hladina vody v nádobě. Již po 2 použití je orezlé topné těleso a vypadá to strašně.
splňuje mé předpoklady jen miska na rýži by měla být větší, snad se bude dát nahradit jinou
- snadná obsluha
- jednoduché ovládání